Koulutusvelvollisuus työsuhteen päättyessä

Koulutusvelvollisuus koskee yrityksiä, jotka työllistävät vähintään 30 työntekijää ja ovat irtisanomassa työntekijän tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Heidän tulee järjestää työllistymistä edistävää koulutusta irtisanottavalle työntekijälle, jonka työsuhde on kestänyt vähintään viisi vuotta.

Laki velvoittaa, että koulutus järjestetään kahden kuukauden kuluessa irtisanomisajan päättymisestä ja että koulutuksen on oltava työllistymistä edistävää.

Koulutuksen on lain mukaan vastattava arvoltaan työntekijän kuukausipalkkaa tai toimipisteen keskiarvoista kuukausipalkkaa, jos se on suurempi. Kun työnantaja ostaa tällä summalla Koulutusseteleitä, työntekijä saa vapaasti valita tarvitsemansa koulutukset ja valmennukset.

Työnantaja pystyy siis ulkoistamaan koulutusvelvollisuuden täyttämisen ostamalla koulutusseteleitä ja työntekijä saa vapauden valita itse haluamansa koulutukset.

Koulutussetelillä voit siis hoitaa työsuhteen päättymiseen liittyvän Koulutusvelvollisuuden täyttämisen. Näin irtisanottu työntekijä saa itse valita haluamansa ja tarvitsemansa koulutuksen. Tämä myös edes auttaa hänen uudelleen työllistymistänsä.

Koulutusseteli kannattaa ottaa puheeksi jo yt-neuvotteluissa!

Työnantajalle

Koulutussetelillä lisäät työntekijän motivaatiota kehittää itseään ja omaa osaamistaan. Työntekijä maksaa valitsemansa koulutuksen Koulutussetelillä kätevästi itse, jolloin sinulta säästyy aikaa sekä rahaa. Myös työsuhteen päättymiseen liittyvän koulutusvelvollisuuden voi ulkoistaa Koulutussetelillä.

Työntekijälle

Koulutusseteli mahdollistaa uudella tavalla oman osaamisesi kehittämisen sekä ammattitaidon ylläpitämisen. Saat vapaasti valita haluamasi koulutukset ja valmennukset juuri sinulle sopivaan aikaan paikasta riippumatta.

Kouluttajalle

Markkinoi koulutustarjontaasi suoraan työntekijöille Koulutussetelin avulla. Liittymällä verkostoomme mahdollistat työntekijöille vapauden valita tarvittavat koulutukset itse. Näin autat työntekijöitä kehittämään omaa osaamista ja ammattitaitoa.