Juristi vastaa: Mikä on lakisääteinen koulutusvelvollisuus? | Adinum Koulutusseteli

Juristi vastaa: Mikä on lakisääteinen koulutusvelvollisuus?

 

Koulutusvelvollisuus koskee yrityksiä, jotka työllistävät vähintään 30 työntekijää ja ovat irtisanomassa työntekijän tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Heidän tulee järjestää työllistymistä edistävää koulutusta irtisanottavalle työntekijälle, jonka työsuhde on kestänyt vähintään viisi vuotta.

Mihin laki velvoittaa?

Laki velvoittaa, että koulutus järjestetään työntekijälle kahden kuukauden kuluessa irtisanomisajan päättymisestä ja että koulutuksen on oltava työllistymistä edistävää. Tämän tarkemmin koulutuksen sisältöä ei ole laissa tai sen esitöissä määritelty.

Koulutuksen on lain mukaan vastattava arvoltaan työntekijän kuukausipalkkaa tai toimipisteen keskiarvoista kuukausipalkkaa, jos se on suurempi. 

Työnantajalla on TSL 7:13:n nojalla velvollisuus tarjota työntekijälle ”tilaisuus” osallistua työnantajan kustantamaan työllistymistä edistävään valmennukseen tai koulutukseen. Tämän velvollisuuden täyttämiseksi ei kuitenkaan riitä se, että työnantaja ilmoittaa, että työntekijällä on oikeus osallistua edellä tarkoitettuun valmennukseen tai koulutukseen enintään tietyllä rahasummalla ja jättää valmennuksen tai koulutuksen toteutumisen työntekijän oman aktiivisuuden varaan. Sen sijaan esimerkiksi Koulutussetelien hankkiminen työntekijän käyttöön riittää täyttämään työnantajan velvollisuuden.

Lisätietoja voi tästä pyytää tarvittaessa:

Esa Schön

asianajaja, OTL, VT

Asianajotoimisto Aika / Viilo, Vainio & Schön Oy

Topeliuksenkatu 7 A

00250 Helsinki

puh. 0408234892

Ei tuloksia

Hakemaasi sivua ei löytynyt. Yritä muuttaa hakuasi, tai käytä yläpuolella olevaa navigointia löytääksesi kirjoituksen.