Koulutusvelvollisuus työsuhteen päättyessä

Onko työnantajasi irtisanomassa työsuhteesi tuotannollisilla ja taloudellisilla perusteilla? Työskenteleekö yrityksessä vähintään 30 työntekijää? Onko työsuhteesi kestänyt vähintään 5 vuotta? Jos vastasit kaikkiin kysymyksiin kyllä, työnantajallasi on velvollisuus maksaa sinulle työllistymistä edistävää koulutusta. Tätä kutsutaan ns. koulutusvelvollisuudeksi.

Koulutuksen on lain mukaan vastattava arvoltaan sinun kuukausipalkkaasi tai toimipisteen keskiarvoista kuukausipalkkaa, jos se on suurempi. Kun työnantajasi ostaa tällä summalla Koulutusseteleitä, sinä saat vapaasti valita tarvitsemasi koulutukset ja valmennukset. Tämä edes auttaa sinun uudelleen työllistymistä.

Koulutusseteli kannattaa ottaa puheeksi jo yt-neuvotteluissa.

Työnantajalle

Koulutussetelillä lisäät työntekijän motivaatiota kehittää itseään ja omaa osaamistaan. Työntekijä maksaa valitsemansa koulutuksen Koulutussetelillä kätevästi itse, jolloin sinulta säästyy aikaa sekä rahaa. Myös työsuhteen päättymiseen liittyvän koulutusvelvollisuuden voi ulkoistaa Koulutussetelillä.

Työntekijälle

Koulutusseteli mahdollistaa uudella tavalla oman osaamisesi kehittämisen sekä ammattitaidon ylläpitämisen. Saat vapaasti valita haluamasi koulutukset ja valmennukset juuri sinulle sopivaan aikaan paikasta riippumatta.

Kouluttajalle

Markkinoi koulutustarjontaasi suoraan työntekijöille Koulutussetelin avulla. Liittymällä verkostoomme mahdollistat työntekijöille vapauden valita tarvittavat koulutukset itse. Näin autat työntekijöitä kehittämään omaa osaamista ja ammattitaitoa.